ЗМІ: На авіабазі НАТО в Німеччині посилювали заходи безпеки через ризик диверсії РФ

Понеділок, 26 серпня 2024, 14:09 - Уляна Кричковська

На авіабазі в німецькому Гайленкірхені, де дислокуються спеціальні літаки НАТО Awacs, минулої п’ятниці посилювали заходи безпеки до другого за важливістю ступеня "Чарлі" після отримання розвідданих про можливу російську диверсію.

[SOURCE]Про це пише NTV, повідомляє "Європейська правда".

НАТО тимчасово оголосило другий найвищий рівень попередження на своїй базі в Гайленкірхені через загрозу російської диверсії ще 23 серпня, однак невдовзі зняла усі підозри у можливій диверсії.

Як зазначено, від однієї з іноземних розвідувальних служб надійшла інформація "про підготовчі дії до ймовірного російського диверсійного акту проти бази НАТО з використанням безпілотника".

Другий найвищий рівень безпеки через можливу загрозу на базі НАТО в Північному Рейні-Вестфалії діяв майже добу, нагадало видання. Тоді всіх неосновних співробітників відправляли додому через інформацію спецслужб. 

У Гайленкірхені дислокуються літаки спеціального призначення, які наразі використовуються переважно для спостереження за повітряним простором у східній зоні Альянсу. Завдяки своїй грибоподібній радіолокаційній структурі вони здатні виявляти та ідентифікувати інші літаки на відстані понад 400 кілометрів.

У Німеччині зовсім нещодавно сталося кілька інцидентів на військових об'єктах.

Наприклад, поліція і державна безпека розслідували інцидент на водопровідній станції казарми ВПС Кельн-Ван через підозру в підготовці диверсійної операції, спрямованої проти Бундесверу. 

Підозрілі спостереження також були зроблені в Гайленкірхені. За інформацією з безпекових кіл, одну особу, яка перебувала поблизу аеродрому, було взято під варту для допиту, але підозри не підтвердилися.