У поліції Франції розповіли деталі звинувачень проти засновника Telegram

Понеділок, 26 серпня 2024, 18:01 - Олег Павлюк

Засновнику Telegram Павлу Дурову інкримінують недостатнє реагування на злочини, що відбуваються за допомогою месенджера.

[SOURCE]Про це агентству Reuters сказав речник французької поліції, пише "Європейська правда".

Представник поліції Франції сказав, що Дуров все ще перебуває під вартою у Франції і перебуває під слідством національного підрозділу з боротьби з кіберзлочинністю та національного бюро по боротьбі з шахрайством.

Дурова "звинувачують у пасивності щодо кібер– і фінансових злочинів, скоєних у Telegram", додав він.

Макрон уперше прокоментував затримання засновника Telegram у Франції

Генеральний секретар Ofmin (французького управління по боротьбі з насильством проти неповнолітніх) Жан-Мішель Берніго своєю чергою стверджує, що звинувачення проти засновника Telegram стосуються "відсутності модерації та співпраці" з його боку, "зокрема у боротьбі з дитячою порнографією".

Французькі ЗМІ повідомили, що у Франції у суботу увечері затримали засновника месенджера Telegram, росіянина Павла Дурова.

Французькі слідчі вважають, що відсутність модерації у Telegram, відмова від співпраці з правоохоронними органами, а також пропоновані месенджером інструменти, такі як одноразовий номер, криптовалюти тощо, роблять Дурова співучасником наркоторгівлі, злочинів на грунті педофілії і шахрайства.

Нагадаємо, раніше заклики до регулювання Telegram лунали з боку окремих країн-членів ЄС.