У Польщі оголосили в розшук експосадовця через корупцію на закупівлі генераторів для України

Новини — Понеділок, 26 серпня 2024, 18:31 —

Національна прокуратура Польщі в понеділок, 26 серпня, оголосила в розшук колишнього голову Державного агентства стратегічних резервів Міхала Кучмеровського, якому зокрема інкримінують організацію сумнівного тендеру на закупівлю генераторів для України.

Про це, як пише "Європейська правда", прокуратура оголосила у X (Twitter).

У короткому повідомленні вказано, що прокурор у понеділок видав рішення про розшук Міхала Кучмеровського, колишнього голови Державного агентства стратегічних резервів, "за допомогою листа-доручення".

Минулого тижня суд погодився застосувати тимчасовий арешт до Кучмеровського. У разі доведення вини йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Реклама:

Справа проти нього пов'язана з розслідуванням порушень у Держагенстві стратегічних резервів, відповідальному за державні закупівлі, та звинуваченнями, серед іншого, в участі в організованому злочинному угрупованні.

У червні стало відомо, що Кучмеровський став фігурантом розслідування через зловживання під час закупівлі електрогенераторів для України у 2023 році.

Ексголова Держагентства стратегічних резервів, як писали ЗМІ, сприяв контракту на закупівлю генераторів із івент-агентством, яке неодноразово надавало послуги тодішній партії влади "Право і справедливість".

У результаті генератори були неналежної якості й так і не потрапили в Україну – їх нібито віддали польським рятувальникам у межах передвиборчої кампанії Кучмеровського, який балотувався в депутати Сейму від "ПіС".

Нагадаємо, уряд чинного прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска пообіцяв розкрити подробиці фінансових зловживань попередниками від "Права і справедливості".

Більше про це – у статті "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: