Німецькі консерватори застерегли від підтримки ультраправих на земельних виборах

Новини — Вівторок, 27 серпня 2024, 08:56 —

Лідери Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц і його баварського партнера Христистиянсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зьодер застерегли громадян від голосування за ультраправих на земельних виборах, що пройдуть у Саксонії і Тюрингії.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

У Саксонії ХДС і ультраправа "Альтернатива для Німеччини" будуть тісно конкурувати за перше місце на земельних виборах, що пройдуть цієї неділі. 

Мерц і Зьодер разом застерегли від підтримки "АдН", а прем’єр землі Міхаель Кречмер (представник ХДС) заявив, що вибори будуть для Саксонії доленосними. 

Реклама:

Фрідріх Мерц на передвиборчій події заявив, що політсила "не готова віддавати країну людям, які хочуть інакшу політику, інакшу країну, інакше суспільство і не мають нічого спільного з нашою демократією". Також політик нагадав, що за подіями у Німеччині спостерігають інші країни.

Прем’єр Баварії та лідер ХСС Маркус Зьодер заявив, що "АдН" за жодних обставин не має стати головною політсилою чи то у Саксонії, чи будь-де у Німеччині, тому що "поведе країну в абсолютно неправильному напрямку". 

Кречмер заявив, що "вибори будуть доленосними і на кону стоїть усе". 

"Те, хто стане керівною політсилою, визначить дуже мала кількість голосів. Ми зобов’язані бути першими, щоб отримати мандат на управління, і щоб у цієї країни було справді гарне майбутнє", – заявив чинний прем’єр Саксонії. 

Раніше Мерц підтвердив, що ХДС не вступатиме в союз з ультраправою "Альтернативою для Німеччини".

Трохи більше ніж за тиждень до земельних виборів у Тюрингії та Саксонії опитування показували лідерство праворадикальної "Альтернативи для Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: