Спікер Сейму Польщі допустив, що об’єкт, який залетів у країну, був "погодною аномалією"

Новини — Вівторок, 27 серпня 2024, 09:32 —

Спікер польського Сейму Шимон Головня припустив, що 26 серпня, під час масованого російського обстрілу РФ, жоден повітряний об'єкт насправді не залітав з України, про що напередодні оголосили у Польщі. 

Як повідомляє "Європейська правда", його слова наводить RMF24.

У своїх коментарях в ефірі TVN24 щодо ситуації з приводу порушення кордону країни "повітряним об’єктом", ймовірно "Шахедом", Шимон Головня сказав, що спілкувався з віцепрем’єром та міністром оборони Владиславом Косіняком-Камишем, і що армія "у повній готовності".

"Все ще немає ясності, чи це був дрон. Може бути і таке, що на радарах відобразилася метеорологічна аномалія", – сказав Головня. 

Реклама:

"Але у цій я ситуації я бачу великий контраст, різницю у кращий бік між тим, що відбувається сьогодні, і що було тоді, коли ракету знайшли під Бидгощем", – додав спікер. 

Нагадаємо, неподалік Бидгоща – міста на півночі Польщі далеко від східних кордонів – у квітні 2023 року випадково знайшли уламки ракети; офіційно заявили, що у неї не було справжньої боєголовки. Припускають, що ракета Х-55 залетіла на територію країни під час однієї з повітряних атак РФ по українських містах у грудні 2022 року. У той період, нагадаємо, при владі ще була партія "Право і справедливість". 

"Це просто неможливо уявити, як тоді могли ігноруватися усі процедури. Добре, що зараз польська держава робить висновки і негайно надає інформацію… Поки немає ясності, що це було. Казали, що це може бути дрон, але з того, що я знаю – Міноборони не виключає ніяких версій і пошуки триватимуть", – сказав Головня.

Як відомо, після масованого обстрілу Росією України вранці 26 серпня Польща заявила про порушення її повітряного простору "повітряним об’єктом", який ймовірно був безпілотником-камікадзе. 

Командувач оперативного командування Збройних сил Польщі Мацей Кліш сказав, що об’єкт, який залетів з України, не збили через "атмосферні умови".

Польські ЗМІ з посиланням на співрозмовників в армії повідомили, що там схиляються до версії про "Шахед" і він пробув у повітряному просторі країни щонайменше 33 хвилини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: