Прем'єр Британії: Справи в країні погіршаться, перш ніж покращитися

Вівторок, 27 серпня 2024, 13:01 - Уляна Кричковська

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що для "відновлення" Британії після попереднього уряду знадобиться багато часу, та попередив, що "справи погіршаться, перш ніж покращитися". 

[SOURCE]Його слова цитує агентство Reuters, повідомляє "Європейська правда"

Журналісти зазначили, що Стармер виступив із промовою в саду на Даунінг-стріт, де колишній прем’єр-міністр Борис Джонсон провів одну з багатьох вечірок під час карантину через COVID-19. 

Стармер охарактеризував ці події як ті, що "порушили довіру між громадськістю та її політиками". На його думку, новий уряд успадкував не лише "економічну чорну діру, а й соціальну". 

"Відверто кажучи, ситуація буде погіршуватися, перш ніж стане краще", – зауважив він та додав, що зміни не відбуваються миттєво.

Після обрання прем'єр-міністром Стармер неодноразово звинувачував колишній консервативний уряд у тому, що він залишив Британію у занедбаному стані. За його словами, це дозволило "головорізам" спровокувати антиміграційні заворушення.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця 17-річний підліток напав із ножем на дітей і дорослих у місті Саутпорт на північному заході Англії, в результаті загинули троє дівчат.

Дезінформація про особу нападника підживила масові антиіммігрантські протести по всій Британії.

Читайте також: Заворушення з російським слідом: як фейк щодо масового вбивства дітей "розпалив" Британію.