У Німеччині вважають, що РФ хоче спровокувати нову хвилю українських біженців до ЄС

Новини — Вівторок, 27 серпня 2024, 15:08 —

Масованими атаками на українські енергетичні об'єкти Росія, серед іншого, намагається спровокувати нову хвилю виїзду українців до Європейського Союзу. 

Таку думку висловив голова комітету в закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот, його цитує NTV, повідомляє "Європейська правда".

Рот впевнений: ця серія атак є "початком нової кампанії руйнування української енергетичної інфраструктури".

"З одного боку, українське оборонне виробництво має бути паралізоване, а з іншого – життя людей в Україні має стати нестерпним, щоб спровокувати нові потоки біженців до ЄС", – пояснив він мету російських ударів.

Реклама:

Політик зазначив, що пошкодження настільки масивні, що їх майже неможливо швидко виправити. Він закликав підтримати Україну в умовах прийдешньої "суворої зими", зокрема, надати аварійні електрогенератори.

Рот також звернувся до США із закликом дати дозвіл українським військам на використання далекобійної зброї по російських аеродромах.

Впродовж декількох годин 26 серпня Росія атакувала регіони України дронами, крилатими ракетами та аеробалістичними ракетами "Кинджал": ціллю росіян стала енергетична інфраструктура.

У ніч проти 27 серпня армія Росії завдала ще одного масованого удару по регіонах України 10 ракетами різних типів та 81 ударним дроном типу "Шахед".

Нагадаємо, в німецькому політикумі уже кілька місяців говорять про скорочення допомоги українським біженцям.

А норвезький уряд ухвалив рішення екстрадувати громадянина України, який в'їхав як біженець, до Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: