Іспанія вже підготувала 5000 українських військових – міністерка оборони

Новини — Вівторок, 27 серпня 2024, 17:24 —

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес у вівторок, 27 серпня, під час візиту до міста Толедо зустрілась із українськими військовослужбовцями, які проходять навчання в межах місії ЄС.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило іспанське Міноборони.

Роблес підкреслила в розмові з українськими військовими, що "солідарність, підтримка і відданість Іспанії Україні залишаються непохитними, як і з самого початку вторгнення".

Вона також вказала на жорстокість цієї війни, "особливо в ці дні, коли українське цивільне населення стає жертвами атак, які є неприйнятними з будь-якого погляду, оскільки вони порушують всі норми права війни та гуманітарного права".

Реклама:

Голова Міноборони Іспанії також відзначила військову допомогу, яку її держава надає Україні.

"(Іспанія. – Ред.) надсилає в Україну все, що ми можемо в межах можливостей Іспанії, і з погляду підготовки іспанські військові є надзвичайно важливими. Я дуже пишаюся тією роботою, яку вони виконують, і вдячна за неї", – підкреслила Роблес.

За її словами, з осені 2022 року Іспанія підготувала понад 5 тисяч українських військових, у чому взяли участь близько 2500 іспанських інструкторів.

Нагадаємо, в Євросоюзі нині тривають дискусії про покращення військової тренувальної місії для України, але установи ЄС не рекомендують державам-членам відправляти військових інструкторів до України.

Раніше Роблес говорила, що не має інформації про використання Україною іспанської зброї на території Курської області, але зазначила, що саме Київ визначає, як використовувати передану зброю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: