Рада Україна-НАТО збереться в середу через останні обстріли РФ

Новини — Вівторок, 27 серпня 2024, 18:29 —

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг у середу, 28 серпня, скличе засідання Ради Україна-НАТО на прохання Києва.

Про це повідомила речниця генсека Фара Дахлалла, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

За її словами, засідання Ради Україна-НАТО в середу відбудеться на рівні постійних представників.

"Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров поінформує членів Альянсу по відеозв'язку про ситуацію на полі бою і пріоритетні потреби в силах і засобах", – додала вона.

Реклама:

Речниця підкреслила, що засідання відбудеться після "хвилі нещодавніх російських ударів по українському цивільному населенню та інфраструктурі".

Білий дім про масовані російські удари по Україні: Класичний хід Путіна

"Члени НАТО надали значну підтримку українській протиповітряній обороні і вони віддані подальшому зміцненню оборони України", – запевнила представниця генсека Альянсу.

Згідно з даними українських Повітряних сил, 26 серпня Росія випустила по Україні 236 засобів повітряного нападу, протиповітряна оборона України знищила 102 ракети та 99 ударних дронів.

У ніч на 27 серпня росіяни знову атакували Україну 10 ракетами різних типів та 81 ударним дроном типу "Шахед", п'ять крилатих ракет і 60 дронів вдалося знищити.

Після масованої російської атаки в понеділок глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель повторно закликав зняти всі чинні обмеження на використання Україною західної зброї для ударів по військових цілях РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: