Росія оголосила в розшук ексдепутата Латвії, який 2 роки воює за Україну

Новини — Середа, 28 серпня 2024, 09:28 —

У Росії оголосили у розшук латвійського ексдепутата Юріса Юрашса, який під час повномасштабної війни доєднався до Сил оборони України. 

Як повідомляє "Європейська правда", заяву про це розмістила Генпрокуратура РФ.

Безпосередньо у тексті зазначають, що обвинувальний висновок щодо Юрашса затвердила так звана "прокуратура "ДНР", звинувачуючи його за статтями російського кримінального кодексу у "найманстві" та "поширенні завідомо неправдивої інформації, що містить факти про застосування ЗС РФ".

Підставами звинувачення на адресу 49-річного Юрашса назвали те, що він з серпня 2022 року добровольцем воює у Силах оборони України і отримує заробітну плату як військовий, та за його публікації в соцмережах та інтерв’ю про війну, зокрема про звірства російських військових у Бучі. 

Реклама:

"Звинуваченого оголошено у міжнародний розшук, щодо нього судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – заявили у російській Генпрокуратурі, додавши, що справу буде заочно розглядати "Верховний суд "ДНР".

Голова юридичної комісії Сейму Латвії, представник Нової консервативної партії Юріс Юрашс вирішив їхати воювати за Україну майже одразу після початку повномасштабної війни та для цього достроково склав мандат. 

Тоді ж, на початку повномасштабної війни, Сейм Латвії вніс поправки до закону про національну безпеку, щоб дозволити громадянам Латвії воювати за Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: