Аварія розкішної яхти біля Сицилії: капітан відмовляється давати свідчення

Середа, 28 серпня 2024, 10:20 - Ірина Кутєлєва

Капітан розкішної яхти, що належить родині британського технологічного магната Майка Лінча, і яка затонула минулого тижня біля берегів Сицилії, відмовився відповідати на запитання прокурорів під час допиту.

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

У понеділок італійська прокуратура почала слідство щодо Джеймса Катфілда, 51-річного громадянина Нової Зеландії.

"Капітан скористався своїм правом зберігати мовчання з двох основних причин. По-перше, він дуже виснажений. По-друге, адвокатів призначили тільки в понеділок, і для ретельного і правильного захисту нам необхідно отримати низку даних, яких у нас наразі немає", – сказав журналістам адвокат Джованні Ріццуті.

Лінч і ще шестеро людей загинули, коли яхта Bayesian під британським прапором перекинулася і затонула 19 серпня за кілька хвилин після того, як її накрив шторм під час стоянки на якорі біля північної Сицилії.

Прокурори заявили, що розслідування займе багато часу і потребуватиме вилучення уламків судна з моря. Наразі судно Bayesian лежить на правому боці на глибині близько 50 метрів.

Італійський прокурор розпочав розслідування за фактом ненавмисного вбивства британського технологічного магната Майка Лінча та ще шістьох людей.