Кулеба прямує до Польщі та Брюсселя

Новини — Середа, 28 серпня 2024, 10:46 —

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу-четвер перебуватиме з візитами у Польщі та Бельгії.

Як пише "Європейська правда", про це оголосили у пресслужбі МЗС.

28 серпня Кулеба приїздить до Польщі та проведе двосторонні переговори з польським колегою Радославом Сікорським. Вони разом візьмуть участь у форумі "Campus – the Future of Poland" в Ольштині, місті на півночі країни.

Після того Кулеба вирушить до Брюсселя, де візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

Реклама:

"Ключовими темами обговорення стануть посилення військової підтримки України з боку ЄС і держав-членів, зміцнення спроможностей ППО, просування переговорів про вступ України до ЄС, залучення якнайширшої глобальної підтримки "формули миру" на шляху до другого Саміту миру", – зазначили в МЗС. 

Нагадаємо, також 28 серпня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, що пов’язано з масованими повітряними атаками РФ в ніч на понеділок та вівторок.

У понеділок Польща заявила про порушення її кордону "повітряним об'єктом", ймовірно "Шахедом", який у підсумку або впав, або вилетів назад у повітряний простір України. 

Після масованої російської атаки в понеділок глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель повторно закликав зняти всі чинні обмеження на використання Україною західної зброї для ударів по військових цілях РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: