Британія і Німеччина: Немає нових рішень щодо зняття обмежень на удари по РФ

Новини — Середа, 28 серпня 2024, 14:58 —

Прем’єр-міністр Британії Кір Стармер і канцлер Німеччини Олаф Шольц у середу заявили про відсутність нових рішень з боку їхніх країн щодо обмежень на використання зброї, яку вони передали в Україні.

Про це Стармер і Шольц сказали на пресконференції в Берліні, їх цитує видання The Guardian, пише "Європейська правда".

У керівників двох урядів запитали, чи обговорювали вони зняття обмежень на зброю, надану Україні, що дозволило б використовувати її на території Росії.

На це Стармер відповів, що "ми підтримуємо Україну, надаємо їй зброю і надаємо їй підтримку". При цьому він наголосив, що 

Реклама:

"ніяких нових або інших рішень не було прийнято".

"Я не збираюся вдаватися в тактичні питання щодо застосування зброї з цілком очевидних причин, але ніяких нових рішень не було прийнято", – сказав Стармер.

Шольц підкреслив, що Німеччина є одним з найбільших прихильників України в Європі і збирається продовжувати цю підтримку".

"Що стосується поставок зброї, то ніяких нових рішень з боку Німеччини немає", – зазначив глава уряду Німеччини.

Нагадаємо, 24 серпня президент Володимир Зеленський закликав друзів України тиснути на союзників і партнерів у питанні дозволу для України бити далекобійною зброєю по території Росії.

ЗМІ повідомляли, що Україна на тлі операції у Курській області активізувала прохання до США дозволити бити ATACMS по аеродромах російської авіації на території РФ. 

Видання The Telegraph з посиланням на джерела зазначало, що Британія підтримує ідею ударів ракетами Storm Shadow по Росії, але боїться проблем зі США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: