Іспанія остаточно визначилась зі своєю кандидаткою у єврокомісари

Новини — Середа, 28 серпня 2024, 18:22 —

Уряд Іспанії в середу, 28 серпня, висунув міністерку з питань екологічного переходу Терезу Ріберу кандидатом від Іспанії на посаду єврокомісара.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Уряд прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса надіслав листа президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, в якому повідомив їй про кандидатуру Рібери.

Рібера, яка очолила список Партії соціалістів Іспанії на європейських виборах 9 червня, була головною кандидаткою Санчеса на посаду в Брюсселі.

Реклама:

Фон дер Ляєн попросила столиці ЄС запропонувати своїх кандидатів до кінця серпня. Незважаючи на її плани щодо створення гендерно збалансованої Єврокомісії, більшість країн-членів ЄС поки що запропонували чоловіків.

Після того, як кандидатури будуть затверджені, законодавці ЄС в Європейському парламенті проведуть письмові та усні слухання, на яких перевірять придатність кожного кандидата і, зрештою, затвердять весь виконавчий орган.

Теоретично, нова Європейська комісія розпочне свою роботу 1 грудня.

Деякі імена, включаючи саму фон дер Ляєн і колишню прем'єр-міністерку Естонії Каю Каллас, майбутню очільницю європейської дипломатії, вже оголошені.

У середу також Португалія оголосила, що висуне в Єврокомісію кандидатуру колишньої міністерки фінансів Марії Луїс Альбукерке, а Данія заявила, що висуне кандидатуру міністра розвитку Дана Йоргенсена. Лише Бельгія, Італія та Болгарія поки не подали свої кандидатури до крайнього терміну, встановленого на п'ятницю (30 серпня).

Детальніше читайте у статті: 26 "друзів" Урсули: хто керуватиме у Брюсселі наступні 5 років та на що розраховувати Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: