Іспанія передасть Україні ще сім генераторів

фото
Новини — Середа, 28 серпня 2024, 20:46 —

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що підтримка України "не похитнеться" і продовжуватиметься "без тріщин" перед обличчям російської агресії, а також анонсував відправку ще семи потужних генераторів в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє El Periodico.

Альбарес відвідав штаб-квартиру компанії Finanzauto в промисловому комплексі в Мадриді, де знаходяться сім генераторів. Вони будуть відправлені найближчими днями через Польщу, щоб їх могло використовувати цивільне населення України в умовах "нової зими, яка обіцяє бути особливо важкою".

 
фото Interempresas

Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев супроводжував іспанського міністра під час його візиту. Погорельцев охарактеризував напади Росії на базову інфраструктуру для цивільного населення, таку як об'єкти енергетики, як "відсутність людяності" і "порушення міжнародного права".

Реклама:

Сім генераторів, переданих Іспанським агентством з міжнародного співробітництва в галузі розвитку (Aecid), три на 200 і чотири на 220 кВ, вартістю 360 000 євро, додаються до ще чотирнадцяти генераторів і двох машин швидкої допомоги, які були відправлені в листопаді 2022 року.

Погорельцев підкреслив, що генератори допоможуть пом'якшити наслідки безперервних російських бомбардувань об'єктів критичної інфраструктури та забезпечити стабільне електропостачання.

"Не в змозі досягти своїх цілей на полі бою, російські війська вдаються до методів терору проти цивільного населення", – сказав український посол.

Нагадаємо, міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес у вівторок, 27 серпня, під час візиту до міста Толедо зустрілась із українськими військовослужбовцями, які проходять навчання в межах місії ЄС.

Раніше Роблес говорила, що не має інформації про використання Україною іспанської зброї на території Курської області, але зазначила, що саме Київ визначає, як використовувати передану зброю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: