ФБР: Стрілець у Трампа кілька місяців вирішував, кого обрати своєю ціллю

Новини — Середа, 28 серпня 2024, 21:50 —

20-річний Томас Крукс, який скоїв замах на колишнього президента США Дональда Трампа в середині липня, кілька місяців перед тим вирішував, у якого публічного діяча буде стріляти.

Про це на брифінгу в середу, 28 серпня, заявив представник Федерального бюро розслідувань Кевін Роєк, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Як встановило ФБР, Крукс понад 60 разів шукав інформацію про кандидата в президенти від Республіканської партії та його тодішнього суперника, президента Джо Байдена. Зрештою на початку липня він зареєструвався для участі в мітингу Трампа в Пенсильванії.

Роєк описав це як "тривалі, детальні зусилля з планування атаки на певних подіях, тобто він (стрілець. – Ред.) розглядав будь-яку кількість подій або цілей".

Реклама:

За його словами, ФБР ще не змогло визначити, що спонукало Крукса скоїти замах на Трампа. Дані з його електронних пристроїв свідчать, що він цікавився різними ідеологіями, але не вдалось виявити, що його мотивували якісь конкретні погляди.

ФБР: Виконавець замаху на Трампа цікавився спробою вбивства прем'єра Словаччини

Також слідчі не знайшли жодних доказів того, що стрілець мав спільників або діяв в інтересах іноземної держави, а в його організмі не було виявлено слідів незаконних наркотиків або алкоголю.

Нагадаємо, під час замаху на Трампа під час передвиборчого мітингу 13 липня куля зачепила йому вухо, одна людина на трибунах позаду Трампа загинула і ще двоє отримали поранення. Нападника – 20-річного Томаса Метью Крукса – на місці вбили агенти Секретної служби.

Секретна служба США взяла на себе відповідальність за прогалини в системі безпеки, які зробили замах на Трампа можливим. Її директорка Кімберлі Чітл пішла у відставку.

Частину співробітників Секретної служби з охорони Джо Байдена перевели захищати Трампа.

Детально про замах на Трампа – у статті Вбивчий мітинг Дональда Трампа: як замах на кандидата підірвав політику США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: