У Польщі за третій день пошуків не знайшли уламків ймовірного "Шахеда" біля кордону з Україною

Новини — Четвер, 29 серпня 2024, 08:15 —

За третій день пошуків у Польщі все ще не виявили місця падіння "повітряного об’єкта", що залетів на територію країни під час масованої повітряної атаки РФ по українських містах вранці у понеділок.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

За підсумками пошуків у середу сили польської територіальної оборони не виявили "повітряного об’єкта", ймовірно ударного безпілотника "Шахед", який перетнув польський кордон 26 серпня.

В Оперативному командуванні ЗС повідомили, що у четвер пошукова операція продовжиться. 

Реклама:

Об’єкт залетів у Польщу о 6:43 і зник з радарів на території гміни Тишовце південніше Грубешува. 

За понеділок і вівторок тероборонівці обшукали близько 2,8 тисяч гектарів місцевості, де міг впасти апарат. У середу пошуки тривали в районі сіл Волиця Снятинська, Бархачув, Домброва – західніше містечка Тишовце і ближче до Замостя. Від цієї місцевості до польсько-українського кордону – близько 50 кілометрів. 

В операції задіяні, окрім піхоти, кінні патрулі, гелікоптери та безпілотники.

Як відомо, після масованого обстрілу Росією України вранці 26 серпня Польща заявила про порушення її повітряного простору "повітряним об’єктом", який імовірно був безпілотником-камікадзе. 

Командувач оперативного командування Збройних сил Польщі Мацей Кліш сказав, що об’єкт, судячи з траєкторії, швидкості та висоти, точно не був ракетою і скоріш за все йдеться про безпілотник. 

Польські ЗМІ з посиланням на співрозмовників в армії повідомили, що там схиляються до версії про "Шахед" і що він пробув у повітряному просторі країни щонайменше 33 хвилини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: