У Словаччині під час перевірки сирен увімкнули критику Фіцо на адресу опозиційного лідера

Новини — Четвер, 29 серпня 2024, 13:05 —

Перевірка систем оповіщення у містечках довкола міста Банська Бистриця спровокувала питання через те, що з гучномовців пролунав фрагмент радіоефіру з критикою прем’єра Роберта Фіцо на адресу опозиційного лідера.

Про це повідомляє Aktuality, пише "Європейська правда".

Перевірку сирен проводили у населених пунктах довкола міста Банська Бистриця перед святкуваннями до річниці Словацького національного повстання. Зазвичай для тестування сирен використовують спеціальний сигнал протягом двох хвилин, а цього разу увімкнули радіо.

З гучномовців пролунав фрагмент радіоефіру про те, як прем’єр Роберт Фіцо критикує лідера опозиційної "Прогресивної Словаччини" Міхала Шимечку, звинувачує його у тому, що він ініціює протести задля захисту фінансових інтересів родини та обіцяє ініціювати його усунення з посади віцеспікера парламенту. 

Реклама:

У "Прогресивній Словаччині" відреагували словами, що Фіцо та його уряд "діють як комуністи", коли починають атакувати родину політичних суперників.

У місцевій владі містечка Жяр-над-Гроном відмежувалися від ситуації, зазначивши, що міста не можуть нести відповідальності за зміст радіоефіру і не знали завчасно, що туди потрапить саме такий сюжет. 

"Нашим обов’язком було попередити громадян про тестування сирен, а не підсовувати мешканцям контент у вигляді будь-якої політичної пропаганди", – заявили у міській владі. 

В МВС теж заявили, що місцеві органи влади завчасно не знали про зміст ефіру.  

Раніше у Словаччині на тлі антиурядових протестів посилили захист топпосадовців.

Читайте також: Брудний прийом Роберта Фіцо: як словацька влада посилила тиск на опозицію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: