ЗМІ: Боррель запропонував запровадити санкції проти міністрів уряду Ізраїлю

Новини — Четвер, 29 серпня 2024, 13:40 —

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель запропонував 27 країнам-членам ЄС запровадити санкції проти членів ізраїльського уряду.

Про це стало відомо агентству dpa, повідомляє "Європейська правда.

Запропоновані санкції стосуються міністра фінансів Ізраїлю Бецалеля Смотрича та міністра національної безпеки Ітамара Бен-Гвіра, розповіли посадовці.

І Смотрич, і Бен-Гвір нещодавно викликали обурення антипалестинськими заявами.

Реклама:

Зокрема, Бен-Гвір закликав припинити постачання допомоги в сектор Гази, щоб чинити тиск на палестинську угруповання ХАМАС.

Смотрич зробив схожу заяву, запропонувавши можливу блокаду допомоги доти, доки не будуть звільнені всі ізраїльські заручники, утримувані ХАМАС.

За даними Ізраїлю, ХАМАС досі утримує 107 заручників у Газі. Вважається, що щонайменше третини з них вже немає в живих.

Нагадаємо, під час візиту до Ізраїлю держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу прийняв "проміжну пропозицію" США, спрямовану на зменшення розбіжностей з угрупованням ХАМАС.

Наразі переговори щодо перемир'я в Газі зайшли у глухий кут через позицію ХАМАС.

Крім того, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун здійснив неоголошений візит на Близький Схід, щоб обговорити шляхи уникнення нової ескалації на тлі ризику атаки Ірану на Ізраїль.

Він заявляв, що у США заявили, що уважно стежать за будь-якими ознаками того, що Іран виконає свої погрози і здійснить атаку на Ізраїль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: