Голова Європарламенту призначила на впливову посаду чоловіка сестри

Новини — Четвер, 29 серпня 2024, 16:16 —

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола призначила керівником свого апарату Метью Табоне – чоловіка своєї рідної сестри.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", свідчить повідомлення на сайті Європарламенту.

Табоне, як зазначається, працює в Європарламенті з 2013 року як керівник апарату тоді ще євродепутатки Метсоли, а після її обрання президенткою у 2022-му відповідав за зв’язки з громадськістю.

На Метью Табоне, серед іншого, голова Європарламенту поклала відповідальність за втілення реформи прозорості після корупційного скандалу з підкупом посадовців країнами Близького Сходу, відомого як "Катаргейт".

Реклама:

Після призначення Табоне керівником апарату Метсоли він продовжить відповідати за зв’язки з громадськістю в її офісі.

Європарламент обрав нового генерального секретаря попри звинувачення в непрозорості

У повідомленні Європарламенту про призначення не згадується, що Метью Табоне у 2015 році побрався з рідною сестрою Метсоли.

Минулого року Politico писало, що голова Європарламенту довіряє Табоне "питання, що мають вирішальне значення для її політичного іміджу".

Депутат Європарламенту від Мальти – батьківщини Метсоли Агіус Саліба, який представляє Лейбористську партію (політичних опонентів консерваторів, до яких належить голова Європарламенту), назвав нове призначення "кумівством".

"Уявіть, якби я або представник лейбористів призначив члена своєї сім'ї на найвищу посаду в своєму офісі… Якщо це не кумівство, то що таке кумівство?" – прокоментував він.

Це не перше суперечливе призначення Метсоли. Ще восени 2022 року вона домоглась призначення свого тодішнього керівника апарату Алессандро Кьоккетті на впливову посаду генерального секретаря Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: