Кулеба розповів, про що йшлося на зустрічі глав МЗС країн ЄС

Новини — Четвер, 29 серпня 2024, 17:36 —

Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що низка країн ЄС готові виступати у двосторонніх діалогах з іншими союзниками за зняття обмежень для Києва на удари по легітимних цілях в РФ.

Про це він написав в X (Twitter) після зустрічі з главами МЗС країн ЄС у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Під час зустрічі міністр висловив відчуття невідкладності щодо надання вже обіцяної військової допомоги, включаючи системи протиповітряної оборони. "Я ціную готовність моїх колег вжити необхідних заходів для прискорення цих поставок", – написав Кулеба.

"ЄС є важливою опорою коаліції на підтримку України, і я вітаю намір низки країн-членів ЄС відгукнутися на заклик України і виступати у своїх двосторонніх діалогах з іншими членами коаліції за зняття обмежень на застосування зброї по всіх легітимних військових цілях в Росії", – розповів він.

Реклама:

Міністр також висловив вдячність країнам-членам ЄС, які пообіцяли активізувати відповідні зусилля та надати додаткове обладнання та ресурси для української енергетичної системи.

"Я підкреслив, що Україна виконує свої зобов'язання на шляху до членства в ЄС, включаючи історичну ратифікацію Римського статуту. Ми розраховуємо на підтримку держав-членів у просуванні переговорів про вступ України до ЄС у належному темпі", – написав також він.

"Працюючи разом, ми можемо спрямувати історію до миру, безпеки та справедливості. З цією метою ми домовилися працювати над новими сміливими кроками в наступному політичному сезоні", – додав міністр.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що деякі обіцяні Україні системи Patriot затримуються, та закликав партнерів прискорити цей процес. 

ЗРК Patriot анонсували, зокрема, у липневому пакеті допомоги США.

Наприкінці липня президент України Володимир Зеленський повідомив про прибуття Patriot від Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: