Посол у Німеччині: Операція на Курщині стерла багато червоних ліній

Новини — Четвер, 29 серпня 2024, 18:06 —

Український посол у Німеччині Олексій Макєєв закликав Захід відкинути страх перед ескалацією конфлікту на тлі операції Збройних Сил України в Курській області Росії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він сказав в етері радіо Deutschlandfunk, який цитує агентство DPA.

За словами Макєєва, український наступ на Курщині "значно змінив сприйняття ситуації" та "стер багато міфів і червоних ліній".

"Нам потрібно набагато більше сміливості від наших партнерів", – закликав посол, підкресливши, що Україна показала всьому світу: Росію можна перемогти, "якщо усвідомити її слабкості і використати їх".

Реклама:

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна раніше висловив думку, що операція українських Збройних Сил у Курській області змінить хід війни та має підтримку з боку країн Заходу.

У Латвії також наголосили, що самооборона України, згідно з положеннями ООН, означає право Києва завдавати ударів по військових обʼєктах на території Росії, а тому українська операція у Курській області є елементом самозахисту.

Раніше видання WP повідомляло, що Україна на тлі операції у Курській області активізувала прохання до адміністрації Байдена дозволити бити ATACMS по аеродромах російської авіації на території РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: