ЗМІ: Прем'єр Британії прибрав портрет Тетчер у своїй резиденції

Новини — Четвер, 29 серпня 2024, 18:55 —

Лейбористський прем'єр-міністр Британії Кір Стармер прибрав з резиденції на Даунінг-стрит, 10 портрет своєї консервативної попередниці Маргарет Тетчер.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spectator.

Це стало відомо після того, як біограф Стармера Том Болдуін дав інтерв'ю в Шотландії, на літньому книжковому фестивалі Aye Write в Глазго.

Картина, написана на замовлення перем’єр-міністра (лейбориста, як і Стармер) Гордона Брауна, профінансована анонімним пожертвуванням, яке покрило її вартість у 100 000 фунтів стерлінгів, є першою картиною колишнього прем'єр-міністра, яку коли-небудь замовляла резиденція прем’єра.

Реклама:

Але, незважаючи на її зв'язок з останнім лейбористським прем'єр-міністром, схоже, що Стармер не був надто вражений.

Болдуін розповів, як його нещодавно відвели до колишнього кабінету на Даунінг-стрит, або "кімнати Тетчер", після чого прем'єр-міністр погодився з ним, що портрет Залізної леді "дещо тривожний".

Біограф розповів, що він запитав Стармера, чи збирається той "позбутися його", і прем'єр-міністр, як повідомляється, підтвердив, що дійсно планує це зробити. "І він це зробив", – зізнався Болдуін.

Це одкровення викликало крики обурення з боку опозиції, а кандидат у лідери шотландських консерваторів Рассел Фіндлі затаврував прем'єр-міністра за "дріб'язковий підхід" до своїх політичних опонентів.

Нагадаємо, Кір Стармер заявив, що для "відновлення" Британії після попереднього уряду знадобиться багато часу, та попередив, що "справи погіршаться, перш ніж покращитися". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: