Пісторіус: Залучення німецьких військових до захисту Ізраїлю не обговорюється

Новини — Субота, 3 серпня 2024, 12:10 —

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що залучення Бундесверу до захисту Ізраїлю від потенційної широкомасштабної іранської атаки не обговорюється.

Заяву Пісторіуса наводить агентство DPA, пише "Європейська правда".

Рішення про будь-яку військову підтримку шляхом надання матеріалів у будь-якій формі буде прийнято, "коли прийде час", сказав Пісторіус в кулуарах візиту до табору Боніфас на кордоні з Північною Кореєю. 

За його словами, він не бере участі в поточних дискусіях, що відбуваються в Берліні.

Реклама:

Коментар Пісторіуса пролунав у відповідь на запитання про те, чи може Німеччина, як і США або інші партнери, приєднатися до операції із захисту Ізраїлю.

За його словами, будь-яке залучення німецьких солдатів, "що є абсолютно немислимим на цей момент", також потребувало б мандату від парламенту. 

"Тому на цей момент це питання взагалі не виникає", – сказав він.

Німеччина є одним з найвірніших союзників Ізраїлю, і політичні лідери в Берліні неодноразово заявляли, що Ізраїль має право на самооборону. 

Члени німецького уряду в минулому неодноразово підтверджували, що безпека Ізраїлю є "державною справою" Німеччини.

Це питання постає на тлі все більших побоювань щодо загострення напруги на Близькому Сході після серії вбивств, пов'язаних з війною в Газі.

США відправляють авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі на Близький Схід, де очікують на відплату Ірану за вбивство високопоставленого лідера ХАМАС в Тегерані.

Американські офіційні особи заявили, що очікувана іранська атака може відбутися найближчими днями, і США уважно стежать за ситуацією в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: