Хорватія прийме на оздоровлення дітей поранених та загиблих українських військових

Новини — П'ятниця, 30 серпня 2024, 12:04 —

Хорватія восени прийме на оздоровлення 100 дітей поранених та загиблих українських військовослужбовців.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив почесний консул України у Спліті Івіца Піріч, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Хорватія організовує відпочинок українських дітей біля моря з 2015 року за організаційної підтримки посольства України у Хорватії та хорватського прем'єра.

За 9 років дії програми, яку фінансує фонд Івіці Пірича, у приморському Спліті у Хорватії побували 3,5 тисячі українських дітей та 400 учасників бойових дій.

Реклама:

"Нинішнє покоління хорватів, у тому числі представники влади – це діти війни, їм дуже близькі проблеми, які сьогодні вирішує Україна, тож ми хочемо допомогти. Щонайменше, що ми можемо зробити – подарувати свято біля моря дітям українських героїв, які захищають незалежність України", – розповів Піріч.

Нагадаємо, ЄС став спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей.

Перше засідання новоствореної Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, у якій співголовами є Україна та Канада, відбулося 2 лютого у Києві.

Міжнародна коаліція працює над поверненням додому українських дітей, примусово вивезених з окупованих територій до інших окупованих регіонів чи у Росію.

Нагадаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи взимку схвалила резолюцію, що стосується становища українських дітей. Детальніше про неї читайте в матеріалі "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: