Розвідка Естонії розповіла про подальші дії російських окупантів на Покровському напрямку

Новини — П'ятниця, 30 серпня 2024, 13:40 —

Російські окупаційні війська продовжують утримувати ініціативу на оперативному рівні та проводять тактичний наступ на Донецькому напрямку.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив розвідувальний центр Сил оборони Естонії у щотижневому зведенні, яке наводить ERR.

Як зазначили в естонській розвідці, Росія, ймовірно, спробує докласти ще більших зусиль для досягнення успіху на Покровському напрямку і надалі ізолювати центральну частину Донецької області.

Її окупаційна армія збільшила операційний тиск на Донецькому, Куп'янському та Курахівському напрямках.

Реклама:

Росія, як і раніше, утримує ініціативу на всій лінії фронту на тактичному та операційному рівнях. Винятком є Курський напрямок.

У середньому кількість атак становить до 195 атак на добу, третина з яких здійснюються на Покровському напрямку, де становище українських захисників стало дуже критичним, зазначають в естонському відомстві.

Минулого тижня Генштаб Сил оборони Естонії у своєму зведенні проаналізував початок наступальної операції Збройних сил України у російській Курській області.

За даними ЗМІ, американські посадовці занепокоєні тим, що у разі продовження операції України у Курській області її сили можуть бути надто розтягнуті.

Британська розвідка своєю чергою вважає, що Росія використовує у Курській області війська, особовий склад яких воює не за призначенням, що може зменшити здатність РФ повернути зайняті українськими силами території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: