Пашинян натякнув, що не потребує посередництва РФ у переговорах з Азербайджаном

Новини — Субота, 31 серпня 2024, 12:03 —

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що вважає правильним "двосторонній формат" переговорів про мирне врегулювання з Азербайджаном.

Про це він сказав на пресконференції в суботу, 31 серпня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Радіо Азатутюн".

Говорячи про переговори щодо укладання мирної угоди з Азербайджаном, Пашинян сказав, що робота з Баку відбувається у двосторонньому форматі, і "цей формат певною мірою показав свою ефективність".

Він згадав про спільну заяву двох держав від грудня 2023 року, а також домовленість про демаркацію окремих ділянок кордону, укладену цього квітня.

Реклама:

Вірменський прем’єр наголосив, що поки двосторонній формат працює ефективно, він вважає правильним продовжувати його використання.

"Я також сказав про це президенту Росії в нашій останній телефонній розмові", – зауважив Пашинян, додавши, що водночас не виключає роботи і в інших форматах, не уточнивши, які саме має на увазі.

Минулого тижня, нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії телефоном поговорив з главою Кремля Владіміром Путіним, й лідери домовилися зустрітися "за можливості".

Останнім часом уряд Вірменії спрямував свої зусилля на зближення із Заходом, а відносини з Росією натомість переживають напруження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: