Вірменія подала Азербайджану нову пропозицію для укладання мирної угоди

Новини — Субота, 31 серпня 2024, 13:53 —

Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що Єреван запропонував Баку підписати вже узгоджені частини проєкту мирного договору.

Про це він сказав на пресконференції в суботу, 31 серпня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на News.am.

За словами Пашиняна, Вірменія направила нову пропозицію Азербайджану "буквально вчора, і об'єктивно офіційний Баку навіть не встиг ознайомитися із суттю цієї пропозиції".

Він нагадав, що в останньому проєкті мирного договору із 17 статей 13 повністю узгоджені, а ще у трьох статтях переважно узгоджений словниковий запас.

Реклама:
Пашинян натякнув, що не потребує посередництва РФ у переговорах з Азербайджаном

"Суть нашої пропозиції така: беремо всі узгоджені статті та формулювання і підписуємо це як мирний договір. Ми вважаємо це можливим, оскільки в них закріплені всі фундаментальні принципи миру між Вірменією та Азербайджаном", – оголосив прем’єр Вірменії.

Пашинян додав, що Єреван пропонує продовжити обговорення питань, які не будуть охоплені угодою.

"Передбачається, що після підписання договору буде встановлено і дипломатичні відносини між двома країнами, що стане додатковою платформою для обговорення всіх інших питань", – вважає він.

З кінця минулого року Азербайджан та Вірменія говорили про прогрес у переговорах стосовно укладання мирної угоди. Сторони домовились про обмін полонених, а також запустили процес делімітації та демаркації спірних ділянок кордону.

Водночас за останні місяці лідери обох держав не зустрічались, аби досягти вирішального прогресу.

Читайте більше про те, що стоїть на заваді миру між Вірменією та Азербайджаном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: