Німецька "подруга Путіна" на тлі бюджетних дискусій закликає заощадити на допомозі Україні

Новини — Понеділок, 5 серпня 2024, 07:47 —

Сара Вагенкнехт, співзасновниця ультралівої партії "Альянс Сари Вагенкнехт" (BSW), вважає, що німецький уряд міг би заощадити кошти шляхом урізання кількох статей бюджету, в тому числі щодо допомоги Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ntv.

З огляду на сумніви щодо реалістичності поточного проєкту бюджету від урядової коаліції, Сара Вагенкнехт опосередковано пропонує заощадити на допомозі Україні.

"Ми могли б заощадити від 30 до 50 мільярдів євро наступного року, змінивши курс щодо України, імміграційну та енергетичну політику – шляхом мирних переговорів в Україні, значного скорочення кількості шукачів притулку та скасування закону про опалення", – заявила вона.

Реклама:

У Німеччині нещодовно поновилися дискусії щодо проєкту бюджету на наступний рік.

Нагадаємо, 17 липня уряд Німеччини після тривалих суперечок затвердив бюджет на 2025 рік з меншою допомогою Україні, аніж закладали на 2024 рік.

Сара Вагенкнехт давно заявляє, що уряд Німеччини має припинити підтримувати Україну зброєю і зосередитися на дипломатичних зусиллях.

Раніше "Альянс Сари Вагенкнехт" (BSW) наголошував, що зробить свою позицію щодо питання війни і миру умовою для можливої участі в земельному уряді. "Ми будемо брати участь лише в уряді землі, який також займатиме чітку позицію у федеральній політиці на користь дипломатії і проти підготовки до війни", – заявила голова BSW Сара Вагенкнехт.

У вересні в Саксонії, Тюрингії та Бранденбурзі будуть обрані нові земельні парламенти, де рух Вагенкнехт має високу популярність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: