У Литві поки не визначили компромісної кандидатури на єврокомісара

Новини — Понеділок, 5 серпня 2024, 14:38 —

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що ще не отримував пропозицій щодо кандидатів на посаду єврокомісара від Литви і не висував власних пропозицій.

Як повідомляє LRT, пише "Європейська правда", про це він сказав у понеділок. 

Науседа сказав, що не отримував переліку кандидатур на посаду єврокомісара від Литви. 

За його словами, він і прем’єрка Інгріда Шимоніте домовилися про те, що уряд подасть кандидатуру до 20 серпня, до того, як почнуться консультації з президенткою Єврокомісії. 

Реклама:

"Хотілось би вірити, що до того часу ми дійдемо до спільного знаменника. На жаль, зараз я змушений констатувати, що у мене ще немає кандидата, який був би прийнятний для обох сторін. А у цьому випадку ми говоримо навіть про двох кандидатів, тому що таким є побажання президентки Єврокомісії," – зазначив президент Литви. 

Він запевнив, що це питання і заміна кількох міністрів в уряді – сільського господарства і освіти – не пов’язані між собою, та відкинув чутки про те, що вони з Шимоніте нібито досягли політичної домовленості щодо кандидатури на єврокомісара теперішнього міністра закордонних справ Габріелюса Ландсбергіса. 

Раніше Науседа натякав, що не підтримує кандидатуру Ландсбергіса, з яким у президента останнім часом напружені стосунки. 

Литовські політики ще у червні почали турбуватися з приводу того, що у керівній коаліції не мають визначеного кандидата і Литва через ці зволікання може отримати якийсь малозначущий портфель. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: