У Німеччині в липні обвалився продаж електрокарів

Новини — Понеділок, 5 серпня 2024, 18:28 —

Продажі електромобілів у Німеччині – найбільшому автомобільному ринку Європи – в липні впали на 37% у порівнянні з минулим роком, продовжуючи тенденцію до загального зменшення популярності цього транспорту.

Такі дані навело в понеділок, 5 серпня, Федеральне автотранспортне відомство Німеччини (KBA), передає "Європейська правда".

Кількість зареєстрованих електрокарів у Німеччині минулого місяця становила 30 762 одиниці, або на 37% менше в порівнянні з липнем 2023 року. Це стало найбільшим падінням із грудня, коли уряд Німеччини скасував субсидії на електромобілі.

Натомість продажі автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння в липні зросли на 7%.

Реклама:
Кількість електромобілів у Німеччині торік склала майже 1,4 млн

Падіння ринку електрокарів відбувається на тлі скорочення державних субсидій, у результаті чого виробники автомобілів не можуть виконати власні виробничі плани з переходу на екологічніші види транспорту.

Найбільший європейський автовиробник Volkswagen минулого тижня заявив, що скоротив потужності на заводах у Німеччині, а також може змінити терміни нарощування виробництва акумуляторів для електрокарів.

Падіння попиту на електромобілі також погіршило настрої щодо бізнес-перспектив німецьких автовиробників, до яких, окрім VW, належать Mercedes-Benz Group і BMW.

Водночас, за даними німецького Федерального управління автомобільного транспорту, минулого року кількість електромобілів у Німеччині зросла майже на 396 тисяч і склала трохи менше 1,41 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: