Блінкен закликає до деескалації між Іраном та Ізраїлем

Новини — Понеділок, 5 серпня 2024, 21:05 —

Державний секретар США Ентоні Блінкен протягом останніх днів під час розмов із представниками країн Близького Сходу наголошував на необхідності уникнути ескалації між Ізраїлем та Іраном.

Про це на брифінгу в понеділок, 5 серпня, заявив речник Держдепартаменту Метью Міллер, повідомляє "Європейська правда".

За словами Міллера, напередодні Блінкен говорив із міністрами закордонних справ країн "Групи семи" та прем’єр-міністром Іраку, а в понеділок – із прем’єром Катару та головою МЗС Єгипту, і в усіх розмовах доносив один і той же меседж.

"Ми перебуваємо у доленосній для регіону ситуації. І важливо, щоб усі сторони вжили заходів протягом найближчих днів, щоб утриматися від ескалації і вгамувати напруженість. Ескалація не є ні в чиїх інтересах", – додав речник.

Реклама:
Ізраїль каже, що Сійярто передав від Ірану попередження про атаку

Міллер пізніше підкреслив, що США стурбовані ризиком поширення конфлікту та через різні дипломатичні канали закликали Іран утриматись від ескалації.

"Ми не вважаємо, що ця атака обов'язково має відбутися, і ми намагаємося запобігти їй. Але, звісно, ми готові до всіх можливих варіантів", – додав представник Держдепу.

Неофіційно повідомляють, що Сполучені Штати очікують помсти Ірану Ізраїлю у зв’язку з убивством одного з лідерів угруповання ХАМАС вже у понеділок або у вівторок.

США вирішили відправити у регіон авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: