На Сені скасували тренування перед олімпійськими змаганнями через забруднення води

Новини — Вівторок, 6 серпня 2024, 11:52 —

Організатори оголосили, що тренування в Сені для змагань із плавання на відкритій воді в межах Олімпійських ігор було скасовано у вівторок, оскільки вода знову непридатна для купання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Це п'яте скасоване тренування з початку Олімпійських ігор. Також через незадовільну якість води були перенесені на один день змагання з чоловічого триатлону.

Щоб дозволити спортсменам плавати, влада уважно контролює два рівні фекальних бактерій: рівень бактерій E. Coli і рівень ентерококів.

Реклама:

У понеділок оргкомітет повідомив, що перед змішаною естафетою триатлоністи були поінформовані про результати аналізів води, в тому числі про те, що в одній з чотирьох контрольних точок лабораторія виявила перевищення нормативних рівнів.

Організаторам довелося скасувати тренування в річці і перенести чоловічі змагання з триатлону після того, як виявилося, що Сена занадто брудна для спортсменів після сильних злив у тиждень перед відкриттям Олімпіади. Після того жіночий і перенесений чоловічий триатлон все ж вдалося провести.

За останнє десятиліття французька влада інвестувала 1,4 мільярда євро в очищення Сени, від мера Парижа Анн Ідальго і президента Франції Емманюеля Макрона лунали обіцянки скупатися у річці.

Читайте також статтю про те, скільки Франція витратила на підготовку Олімпіади-2024.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: