Прем'єр Румунії проігнорує закриття Олімпіади через скандал із гімнасткою

Новини — Вівторок, 6 серпня 2024, 16:24 —

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку відмовився брати участь у церемонії закриття Олімпійських ігор у Парижі після скандалу з румунською гімнасткою, яку позбавили бронзової медалі після перегляду результатів.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Чолаку написав у Facebook.

Румунський прем’єр заявив, що з румунськими спортсменками на Олімпіаді "вчинили абсолютно безчесно" та відібрали медаль, "завойовану чесною важкою працею".

"Я дуже добре пам'ятаю, як при комунізмі росіяни крали у нас на Олімпіаді, а ми намагалися сперечатися з ними без особливих шансів на перемогу. Сьогодні я не хочу ні з ким сперечатися, я просто вирішив протестувати своїм жестом проти кричущої несправедливості відносно деяких румунів, які довели свою цінність!" – підкреслив він.

Реклама:

Чолаку має на увазі фінал змагань із гімнастики в дисципліні вільні вправи, який відбувся напередодні, 5 серпня.

Спершу румунські гімнастки Ана Бербосу і Сабріна Манека-Войня посіли третє й четверте місця відповідно, але американка Джордан Чайлз оскаржила свою оцінку, і після її перегляду Бербосу присудили четверте місце, а Манека-Войні – п'яте.

Минулого тижня віцепрем'єр-міністр Словаччини Томаш Тараба заявив, що пропустить церемонію закриття Олімпіади через "огидні символи девіантного занепаду", свідком яких він став під час церемонії відкриття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: