Держсекретар США розкрив, хто перейме повноваження від спецпредставниці з відбудови України

фото
Новини — Вівторок, 6 серпня 2024, 17:19 —

Повноваження спецспредставниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка йде з посади, перейдуть до заступника держсекретаря з управління та ресурсів Річарда Верми.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в офіційному коментарі щодо завершення повноважень Пенні Пріцкер. 

Блінкен зазначив, що перебування Пріцкер на посаді обмежене правилами однорічним терміном, але розпочата нею робота продовжиться.

"Заступник держсекретаря з управління та ресурсів Річард Верма продовжить виконувати її роботу у рамках зусиль США з підтримки економічного відновлення України", – повідомив він. 

Реклама:
 

Блінкен відзначив активну роботу Пенні Пріцкер за рік на цій посаді та нагадав, що вона шість разів приїздила до Києва. 

Серед досягнень посадовиці держсеркетар зазначив 9 млрд доларів на економічну допомогу Україні в останньому пакеті фінансування, ухваленому США, її роль у запуску консультативної дорадчої групи при платформі координації донорів України за участі G7, підтримку економічних реформ в Україні, що мали сприяти інвестиціям приватного сектору.

Пенні Пріцкер назвала 5 фундаментальних змін економічного відновлення України

Також Блінкен згадав запуск оборонної промислової бази "Deal Team" задля сприяння спільним проєктам українського та американського оборонпрому; роботу з компаніями приватного сектору задля появи на ринку опцій страхування від пов’язаних з війною ризиків. 

Нагадаємо, 14 вересня 2023 року президент США Джо Байден призначив спецпредставницю з економічного відновлення України, створивши для Пріцкер нову посаду в уряді.

У липні 2024 року стало відомо, що вона невдовзі завершить роботу на посаді. 

Читайте також її перше інтерв’ю на посаді: "Тепер, щоб Україна отримувала кошти, США висуватимуть умови щодо реформ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: