ЗМІ: США перекинули винищувачі на базу на Близькому Сході в очікуванні нападу Ірану

Новини — Середа, 7 серпня 2024, 07:39 —

Близько десятка винищувачів F/A-18 з авіаносця США "Теодор Рузвельт" перелетіли на військову базу на Близькому Сході в рамках зусиль Пентагону, спрямованих на захист Ізраїлю від можливих нападів з боку Ірану і його маріонеток, а також на захист американських військ.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Times of Israel, про це заявив неназваний американський посадовець.

Винищувачі F/A-18 і літак-розвідник E-2D Hawkeye вилетіли з авіаносця в Оманській затоці і прибули на неназвану базу в понеділок, сказав посадовець.

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав посилити військову присутність в регіоні, оскільки офіційні особи стурбовані можливою ескалацією на Близькому Сході після вбивства минулого тижня топ-командира "Хезболли" в Лівані і політичного лідера ХАМАС в Ірані, ймовірно, в результаті ізраїльських ударів. Обидва угруповання підтримує Іран.

Реклама:

Очікують, що наземне базування літаків ВМС буде тимчасовим, оскільки ескадрилья винищувачів ВПС США F-22 прямує на ту ж базу з місця базування на Алясці. Близько десятка F-22 прибудуть на Близький Схід найближчими днями, заявив посадовець.

Неясно, як довго всі літаки залишатимуться разом на базі. Це буде залежати від розвитку подій у найближчі кілька днів.

Президент США Джо Байден провів напередодні переговори з командою з нацбезпеки щодо можливої атаки Ірану на Ізраїль.

Неофіційно повідомляли, що Сполучені Штати очікували помсти Ірану Ізраїлю у зв’язку з убивством одного з лідерів угруповання ХАМАС вже у понеділок або у вівторок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: