ЗМІ: Міністр оборони Фінляндії заблокував угоду з нерухомістю через російські зв'язки

Новини — Середа, 7 серпня 2024, 11:46 —

Міністр оборони Фінляндії Антті Хякканен відхилив заявку на отримання дозволу щодо купівлі нерухомості, розташованої в районі Пяйят-Хяме в муніципалітеті Сюсмя.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили видання групи Uutissuomalainen, зокрема Etela Saimaa.

За інформацією фінських журналістів, 61-річний підприємець, який є громадянином Швейцарії та Росії, подав заяву на придбання цієї нерухомості, щоб використовувати її як квартиру для відпочинку.

Згідно з рішенням міністра, бізнес компанії, якою володіє заявник, обслуговує військову діяльність. Компанія спеціалізується на виробництві супутникових навігаційних приймачів і антен.

Реклама:

Компанія брала участь у державних закупівлях у Росії, і її замовниками також були органи безпеки. Компанія заявника внесена до санкційного списку України.

Негативне рішення обґрунтоване, серед іншого, тим, що через подвійне громадянство заявника його можуть зобов'язати діяти в інтересах російської адміністрації.

Рішення було оскаржене в адміністративному суді і ще не набрало законної сили.

У Фінляндії з 2020 року для купівлі нерухомості іноземцями потрібне схвалення Міністерства оборони. Також уряд країни ініціював законопроєкт, який заборонить купівлю для громадян Росії.

Міністерство оборони Фінляндії обґрунтовує негативні рішення про дозвіл на купівлю нерухомості, серед іншого, загрозами національній обороні чи захисту територіальної цілісності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: