Проросійському блоку Шора відмовили в реєстрації на виборах у Молдові

Новини — Середа, 7 серпня 2024, 12:43 —

Проросійському блоку "Перемога" олігарха-втікача Ілана Шора відмовили в реєстрації для участі в президентських виборах і референдумі у Молдові.

Таке рішення ухвалила Центральна виборча комісія Молдови (ЦВК) на засіданні 7 серпня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Згідно з постановою ЦВК, реєстрація блоку з назвою, схожою з назвою іншої партії, неможлива. У цьому випадку назва блоку "Перемога – Victorie" схожа з назвою партії, що входить до цього блоку – Victorie.

Один із членів ЦВК Вадим Філіппов зазначив, що партія Victorie входить до блоку і відповідно не є електоральним конкурентом блоку. Заступник голови ЦВК Павел Постіке пояснив, що партія може вийти з блоку надалі і відповідно таким електоральним конкурентом може стати.

Реклама:

Також у постанові звернули увагу на те, що до блоку увійшла вже неконституційна партія "Шор", а лідера партії Ілана Шора засуджено в Молдові на 15 років.

Блок "Перемога" створили у квітні 2024 року в Москві. До нього увійшли п'ять партій, підконтрольних політику-втікачу Ілану Шору: неконституційна партія "Шор", "Шанс", "Відродження", "Альтернативна сила порятунку Молдови" (FASM) і Victorie. Перший з'їзд блоку відбувся в Москві.

Раніше розгляд реєстрації блоку переносили через виявлені технічні помилки в документах.

Детальніше про вибори у Молдові читайте у статті План "Перемога" для Молдови: як у РФ хочуть здолати Санду на виборах президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: