Заворушення у Британії: прем'єр закликає не розслаблятися після затишшя

Четвер, 8 серпня 2024, 15:13 - Ірина Кутєлєва

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер у четвер пообіцяв не відступати від заходів, спрямованих на запобігання подальшим заворушенням по всій країні.

[SOURCE]Його заяву наводить телеканал Sky News, повідомляє "Європейська правда".

Стармер поінформував, що проведе ще одне засідання комітету з реагування на надзвичайну ситуацію (COBRA).

Прем'єр-міністр заявив, що "важливо не розслаблятись" після того, як масові протести вщухли.

Він також зазначив, що середа пройшла "набагато краще, ніж очікувалося", і додав, що "ми не збираємося відмовлятися від наших зусиль".

Стармер повторив, що "найважливішим уроком" для тих, хто бере участь у заворушеннях, є те, що вони будуть заарештовані і їм будуть пред'явлені звинувачення.

Очільник британського уряду вважає, що відсутність заворушень у середу стала можлива завдяки залученню додаткових сил поліції та швидкому винесенню вироків особам, які брали участь у попередніх безладах.

Тисячі протестувальників вийшли на вулиці по всій Великій Британії в середу ввечері після повідомлень про те, що поліція очікує на ультраправі демонстрації в більш ніж 100 місцях.

Нагадаємо, хвиля заворушень почалася після резонансного нападу з ножем на танцювальний клас в Саутпорті поблизу Ліверпуля, в результаті якого троє малих дівчат загинули і ще близько 10 дітей і дорослих отримали поранення.

Безлади з антиіммігрантськими гаслами спровокували неправдиві чутки про те, що нападник-підліток нібито нещодавно прибув у країну як шукач притулку і є мусульманином. 

Розкриття особи хлопця, який насправді родом з Руанди і народився у Британії, не допомогло заспокоїти ситуацію.   

В уряді пообіцяли жорсткі заходи проти учасників безладів та заявили, що створюють 500 додаткових місць у в’язницях

Детальніше про протести у Британії читайте у статті Заворушення з російським слідом: як фейк щодо масового вбивства дітей "розпалив" Британію.