Швеція і Данія поглиблюють співпрацю для боротьби зі злочинністю

Новини — Четвер, 8 серпня 2024, 15:51 —

Швеція та Данія оголосили про поглиблення співпраці для протидії злочинності та для цього розмістять представників поліції на території одне одного.

Про це повідомляє SVT, пише "Європейська правда".

У шведському Мальме почне працювати спеціальний представник поліції Данії, тоді яку у Копенгаген вирушить представник шведської поліції. Крім того, допускають відновлення прикордонного контролю.

Уряди двох скандинавських країн домовилися про такі кроки на тлі серії серйозних інцидентів у Данії, підозрюваними у яких є шведи юного віку.

Реклама:

"Зараз найважливіше – припинити ситуацію, коли шведських підлітків використовують для "завдань" на території Данії", – заявив міністр юстиції Данії Петер Хуммельгаард.

Лише цього тижня повідомили про серію затримань шведських громадян, яких підозрюють у причетності до серйозних правопорушень у Данії.

Так, двох 25-річних шведів данська поліція наздогнала вже на території Швеції за підозрами у причетності до підриву торгового кіоска у Копенгагені. Швеція екстрадує їх для розслідування.

Також цього тижня затримали 17-річного підлітка зі Швеції за підозрами у замаху на вбивство після того, як у Копенгагені стріляли у 18-річного.

Ще двох неповнолітніх шведів, 16 і 17 років, затримали за підозрою у причетності до стрілянини у Копенгагені минулого тижня.

У липні на вокзалі Стокгольма затримали двох людей, що везли вибухівку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: