У Британії арештували місцевого депутата, який закликав "перерізати горлянки" ультраправим

відео
Новини — Четвер, 8 серпня 2024, 21:33 —

Поліція Великої Британії арештувала депутата Лейбористської партії міста Дартфорд, що в англійському графстві Кент, Рікі Джонса за підозрою в заохоченні до вбивства учасників антимігрантських заворушень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У соціальних мережах раніше з’явилось відео з протесту з Волтгемстоу (передмістя Лондона), організованого у відповідь на ультраправі та антимігрантські заворушення останніх днів.

На ньому чоловік, схожий на Джонса, говорить про "огидних нацистських фашистів" і закликає "перерізати їм усім горлянки і позбутися їх усіх".

Реклама:

Після цього британська поліція заявила про арешт "чоловіка віком за 50 років" за підозрою в підбурюванні до вбивства і за правопорушення, передбачене законом про громадський порядок.

У Лейбористській партії Британії підтвердили, що на відео був їхній депутат, і оголосили про призупинення його членства. "Така поведінка є абсолютно неприйнятною, і ми не будемо з цим миритися", – заявив речник лейбористів.

У Британії дружину місцевого депутата затримали за пост про "виродків-біженців"

Нагадаємо, хвиля заворушень почалася після резонансного нападу з ножем на танцювальний клас в Саутпорті поблизу Ліверпуля, в результаті якого троє малих дівчат загинули і ще близько 10 дітей і дорослих отримали поранення.

Безлади з антиіммігрантськими гаслами спровокували неправдиві чутки про те, що нападник-підліток нібито нещодавно прибув у країну як шукач притулку і є мусульманином. Розкриття особи хлопця, який насправді родом з Руанди і народився у Британії, не допомогло заспокоїти ситуацію.   

Детальніше про протести у Британії читайте у статті Заворушення з російським слідом: як фейк щодо масового вбивства дітей "розпалив" Британію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: