У Бундестазі не бачать нічого проти використання німецьких танків у Курській області

Новини — П'ятниця, 9 серпня 2024, 08:59 —

Голова комітету з питань оборони в Бундестазі Маркус Фабер з коаліційної Вільної демократичної партії не бачить проблеми в тому, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, для свого нинішнього наступу на російську територію.

Про це він сказав в інтерв'ю виданням Funke Mediengruppe, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesspiegel.

Він наголосив, що це вже не німецька зброя.

"Коли вона передається Україні, це українська зброя", – сказав Фабер. Це стосується "всіх матеріалів", включно з основним бойовим танком Leopard 2.

Реклама:

Згідно з російськими повідомленнями, з вівторка Україна просунулася вглиб російської території в районі Курського кордону. За даними Москви, в атаці беруть участь "до тисячі" українських солдатів, а також десятки танків і бронемашин.

"У зв'язку з нападом Росії на Україну, територія обох держав є зоною бойових дій", – пояснив свою позицію Фабер.

"Застосування зброї підпадає під дію положень міжнародного права", – додав він.

У Пентагоні заявили, що просування України у Курській області узгоджується з політикою США, але додали, що і далі не підтримують далекобійні удари по території Росії.

Нагадаємо, правитель Росії Владімір Путін назвав ситуацію в Курській області "провокацією". У Держдепі США вказали на іронічність цієї заяви Путіна.

Речник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано заявив, що Україна має право на самозахист, зокрема й на удари по російській території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: