Естонська розвідка: Через події на Курщині РФ буде змушена передислокувати війська

Новини — П'ятниця, 9 серпня 2024, 13:52 —

Військові дії в Курській області, ймовірно, змусять Російську Федерацію передислокувати свої сили.

Так вважає підполковник Янек Кессельманн, заступник командувача Центру розвідки Міноборони Естонії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Кессельманн відзначив, що, швидше за все, збройні формування Російської Федерації не були готові до українських активних дій в цьому регіоні, і атака стала для них несподіванкою.

Кессельманн зазначив, що, за відкритими даними, українські війська просунулися приблизно на 15 кілометрів від кордону вглиб Курської області. 

Реклама:

"Не виключено, що друга лінія оборони Російської Федерації в регіоні частково прорвана. Наступ українських військ в районі Курська ймовірно призведе до передислокації підрозділів Російської Федерації з інших напрямків для забезпечення оборони російських підрозділів та контрударів проти українських сил в регіоні", – сказав Кессельман.

Нагадаємо, правитель Росії Владімір Путін назвав ситуацію в Курській області "провокацією". У Держдепі США вказали на іронічність цієї заяви Путіна.

У Пентагоні заявили, що не занепокоєні з приводу можливого посилення напруженості з боку РФ у зв'язку з просуванням України у Курській області.

Українська сторона події в Курській області наразі офіційно не коментувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: