Rheinmetall виготовить українському війську вісім хірургічних станцій

фото
Новини — П'ятниця, 9 серпня 2024, 14:16 —

Міністерство оборони України замовило у компанії Rheinmetall поставку восьми додаткових станцій передових хірургічних бригад (FST) для українських збройних сил. 

Про це у компанії повідомили 9 серпня, пише "Європейська правда".

Замовлення є частиною ініціативи Федерального уряду Німеччини. Очікується, що постачання розпочнеться у 2024 році і завершиться до кінця 2026 року. 

 
фото з сайту Rheinmetall

Замовлення складається з восьми готових під ключ систем, оснащених найсучаснішою медичною технікою, серед яких рентгенівський контейнер, операційна та блок інтенсивної терапії за стандартами сучасної лікарні. 

Реклама:

Для транспортування кожного підрозділу Rheinmetall також постачає мобільний компонент, що складається з трьох вантажних автомобілів Rheinmetall MAN Military Vehicles разом з причепами. 

Вартість замовлення оцінюється в середньому двозначним числом в мільйони євро.

"Медичні автомобілі Rheinmetall є високомобільними, дуже швидкими в експлуатації та відповідають найвищим стандартам якості. Нещодавно розміщене замовлення підкреслює, що наші перші поставки медичної техніки в Україну довели свою цінність", – прокоментував Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall.

На додаток до постачання станцій FST передбачається також проведення тижневого навчання відповідного українського персоналу в Німеччині. 

У вересні 2023 року компанія Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь на 32 ліжка для пацієнтів, з яких вісім призначені для інтенсивної терапії. Тоді десять українських солдатів пройшли двотижневий тренінг зі збирання та розбирання, а також транспортування та експлуатації шпиталю. 

Напередодні Rheinmetall, найбільший оборонний концерн Німеччини, заявив про небачене зростання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: