Боррель відреагував на вбивство ХАМАС шести ізраїльських заручників

Новини — Неділя, 1 вересня 2024, 15:12 —

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель закликав до негайного припинення вогню на Близькому Сході після вбивства ХАМАС шести ізраїльських заручників.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав в X (Twitter).

Сили Ізраїлю витягнули тіла шести заручників з тунелю на півдні Гази, де вони, ймовірно, були вбиті незадовго до того, як до них дісталися ізраїльські війська, повідомили в неділю військові.

Ізраїльські військові оголосили про вилучення тіл з-під землі в південному місті Рафах на тлі початку кампанії з вакцинації від поліомієліту на зруйнованій війною території і спалаху насильства на окупованому Західному березі річки Йордан.

Реклама:

"Я в жаху від вбивства 6 ізраїльських заручників Хамасу, тіла яких були знайдені в Газі. Ці молоді невинні чоловіки та жінки вже давно мали бути доставлені в безпечне місце та до своїх близьких.

Ми підтримуємо всіх заручників. Нам потрібне припинення вогню, щоб покласти край цій трагедії і повернути всіх заручників додому", – написав Боррель.

Раніше цього тижня Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель запропонував 27 країнам-членам ЄС запровадити санкції проти членів ізраїльського уряду.

Нагадаємо, під час візиту до Ізраїлю держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу прийняв "проміжну пропозицію" США, спрямовану на зменшення розбіжностей з угрупованням ХАМАС.

Наразі переговори щодо перемир'я в Газі зайшли у глухий кут через позицію ХАМАС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: