Британія запустила масштабний аналіз своєї зовнішньої політики

Новини — Вівторок, 10 вересня 2024, 07:54 —

Міністерство закордонних справ Британії запустило три стратегічних аналізи щодо зовнішньої політики Сполученого Королівства, результати повідомлять наприкінці року. 

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

9 вересня Міністерство закордонних справ Британії оголосило, що запускає три окремі процеси аналізу зовнішньої політики Лондона з метою подивитися, як посилити глобальний вплив країни. 

Процес очолюватимуть зовнішні експерти. Команди дослідять, як зовнішньополітична робота Британії і відносини з іншими країнами дозволяють їй реагувати на геополітичні зміни, як добитися максимальної ефективності так званої допомоги на розвиток, як поєднувати зовнішню політику з економічними й торговельними інтересами. 

Реклама:

"Ці огляди допоможуть нам окреслити стратегію, яка дозволить збільшити глобальний вплив Сполученого Королівства, сприяти зростанню у всьому світі і подбати, щоб розвиток та дипломатія працювали узгоджено", – зазначив міністр закордонних справ Девід Леммі. 

Нагадаємо, новий прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер після приходу до влади лейбористів пообіцяв нову еру тісніших відносин з Європою, та вже здійснив перші спрямовані на це візити до Берліна й Парижа. 

7 вересня Стармер здійснив перший за п'ять років візит британського лідера до Ірландії, пообіцявши "перезавантажити" відносини між сусідніми країнами, яким завдав удару Brexit.

Проте очікувану зустріч Стармера з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка мала відбутись на початку вересня, перенесли. Тепер кажуть, що вона відбудеться не раніше кінця жовтня.  

Цього тижня Стармер вже вдруге вирушить на зустріч з президентом США Джо Байденом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: