Сибіга провів перші розмови з колегами з Норвегії та Бельгії

Новини — Вівторок, 10 вересня 2024, 08:37 —

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга, який заступив на посаду минулого тижня, провів перші телефонні розмови з колегами з Норвегії та Бельгії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він повідомив у своїх соцмережах. 

Сибіга провів розмови з очільником МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде, а також бельгійською міністеркою закордонних справ Аджею Лябіб.

Щодо першої розмови він зазначив, що вони з Ейде говорили про наступні кроки у "нашому чудовому двосторонньому діалозі" та способи посилити довгострокову допомогу і розширити оборонну співпрацю між Україною та Норвегією. 

Реклама:

У розмові з Лябіб міністр подякував Бельгії за "всю підтримку, військову допомогу, рішення прискорити надання  F-16 та видатний прогрес у наближенні України до вступу в ЄС під час бельгійського головування".   

Як відомо, обидві країни залучені до надання Україні західних винищувачів F-16, а Норвегія є співлідеркою "морської коаліції" у рамках формату "Рамштайн".  

Нагадаємо, у перші дні після призначення Сибіга провів розмови з низкою інших іноземних колег.

Також Андрій Сибіга оголосив про перші кадрові зміни – звільнення з посади заступниці Ірини Боровець, а також відкликання тимчасового повіреного України у Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: