Естонія змінить умови виплати компенсацій за оренду житла українським біженцям

Новини — Вівторок, 10 вересня 2024, 10:24 —

Департамент соціального страхування Естонії з 11 вересня має намір надавати одноразову допомогу на оренду житла тільки тим українським біженцям, які нещодавно прибули до країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ERR.

Згідно з нинішнім порядком, компенсація не залежить від доходу біженця, і про неї можуть клопотати всі українські біженці, які прибули в Естонію з 24 лютого 2022 року і отримали тимчасовий захист.

Розмір разової компенсації становить максимум 1200 євро на домогосподарство.

Реклама:

У листі, надісланому місцевим органам самоврядування, гендиректор департаменту Марет Маріпуу зазначила, що наразі в Естонії мешкає значна кількість українських біженців, які перебувають у країні вже більше ніж рік і звернулися по допомогу на оренду житла після продовження їхньої первинної посвідки на проживання.

За словами Маріпуу, з 11 вересня компенсація за оренду може бути надана тільки в тому разі, якщо відповідна заява була подана біженцем протягом перших шести місяців після отримання першої посвідки на проживання в Естонії.

Щоб подати клопотання про отримання компенсації, біженець повинен отримати тимчасовий захист і зареєструвати своє місце проживання в місцевому самоврядуванні.

Нагадаємо, у Молдові вирішили створити нову державну інформаційну систему UAHELP, щоб вести облік центрів розміщення українських біженців.

А Швейцарія на початку вересня без змін продовжила статус захисту для біженців з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: