Британія, ФРН та Франція обіцяють Ірану санкції через постачання РФ балістики

Новини — Вівторок, 10 вересня 2024, 16:43 —

Міністри закордонних справ Великої Британії, Німеччини та Франції у спільній заяві засудили постачання Іраном балістичних ракет Росії.

Текст заяви є в розпорядженні "Європейської правди".

Глави МЗС трьох європейських країн називають експорт іранських балістичних ракет "подальшою ескалацією військової підтримки Іраном загарбницької війни Росії проти України".

"Цей акт є ескалацією як з боку Ірану, так і з боку Росії, і становить пряму загрозу європейській безпеці", – наголосили вони.

Реклама:

Британія, Німеччина та Франція додали, що у відповідь вживуть негайних кроків для "скасування двосторонніх угод про повітряне сполучення з Іраном", а також накладуть санкції на причетних до іранської програми балістичних ракет та їхньої передачі.

"Ми також працюватимемо над запровадженням санкцій проти іранської авіакомпанії Iran Air", – додали міністри.

Іран постачає Росії ударні безпілотники, але донедавна утримувався від пропозиції передачі більш потужного озброєння, очевидно, з огляду на попередження США і Європи про те, що це викличе хвилю болючих санкцій.

У Євросоюзі раніше заявили, що союзники поділилися з ним інформацією щодо передачі Іраном балістичних ракет Росії для використання у війні проти України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен також підтвердив, що Іран передав балістичні ракети Росії для використання в Україні, через що нові санкції проти Тегерана є неминучими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: