Німеччина планує затримувати шукачів притулку на кордоні

Вівторок, 10 вересня 2024, 18:39 - Уляна Кричковська

Німецький уряд пропонує масово розширити примусове повернення шукачів притулку на кордонах країни.

[SOURCE]Про це повідомило німецьке видання Spiegel, передає "Європейська правда".

Як повідомили журналісти, із пропозицією щодо масового розширення примусового повернення шукачів притулку на кордонах Німеччини виступив уряд країни на зустрічі з представниками найбільшої опозиційної партії країни "Християнсько-демократичний союз" (ХДС)  і федеральних земель у Міністерстві внутрішніх справ.

В уряді зазначили, що з 16 вересня федеральна поліція має проводити перевірки на всіх земельних кордонах Німеччини. 

За планом очільниці МВС Ненсі Фезер, всі, хто не подасть прохання про надання притулку і не має іншого дозволу на в'їзд до країни, будуть "продовжувати послідовно повертатися назад" федеральною поліцією.

У понеділок Фезер оголосила про поновлення прикордонного контролю на усіх кордонах Німеччини з сусідами. Мерц закликав взагалі не впускати мігрантів в країну. У лавах "Зелених" назвали його поведінку "шантажем".

Канцлер Олаф Шольц закликав політсили спробувати  досягти згоди у питанні міграції та сказав, що був би "дуже радий" такому результату. 

Нагадаємо, 29 серпня, на тлі резонансу довкола теракту у Золінгені уряд Німеччини узгодив пакет заходів щодо міграції і притулку.

30 серпня Німеччина вперше за час, коли влада в Афганістані повернулася до "Талібану", депортувала туди злочинців-громадян Афганістану. Згодом стало відомо, що більшість цих людей майже одразу відпустили на волю